Dobrý den, prosím poraďte. Mého jorkšírka furt svědí tlamička, drbe si jí a už ze spodu nemá na kousku skoro žádné chlupy. Na veterině jsme dostali nějaké mazání, to ale moc nezabralo.
a seškrab na parazity jste dělali? my řešili něco podobného a vyklubal se nám z toho demodex. Ještě mně napadá plíseň nebo alergie. Každopádně hodně štěstí, ať to není nic vážného.
Na veterině nám toho bohužel moc neřekli a mazání právě moc nezabralo. Ještě se zeptáme, popřípadě zkusíme jiného veterináře. Děkuji, vážného to asi nic nebude. Nad alergií jsme už také přemýšleli,...
Potřebovala bych poradit,zda je možné,že pes kterého napadl a kousl jiný pes(určitého plemene),může být k tomuto plemenu do budoucne nesnášenlivý? Pokud ano,tak dá se to nějakým způsobem odstranit?
určitě může nesnášet jen psy toho plemene, které Vašeho psa v minulosti kouslo ( my to měli u n. ovčáka- nesnášel velké knírače, ale těch díkybohu moc nebylo).
Psi na toto mají dosti dobrou paměť a v neposlední řadě i Vy můžete nevědomky upozornit pejska, že se k Vám blíží právě to “obávané” plemeno- stačí změna intonace hlasu, strnulejší postoj- jsou to podvědomá gesta, která pes velmi rychle vycítí.
Odstraňování takového nežádoucího chování je dost složité i časově náročné- chce to hodně trpělivosti. Možná by pomohlo obrátit se s prosbou o radu na některého odborníka na psí chování ( osobně doporučuji p. Ivo Eichlera)
Jé, to jsem moc zvědavá, jak u pana Eichlera dopadnete. Mám poněkud problémy s hlídacími manýry našeho Toníčka a taky bych ráda požádala o radu. Jen nějak pořád nemůžu sebrat “odvahu” a napsat.
Tak když vám nebude vadit podělit se o zkušenosti, jak probíhala komunikace a jak pan Eichler přistupuje k nepracovním plemenům, tak budu moc ráda. Z článků a knížek na mě udělal dojem, ale trochu se bojím případného zklamání z reality. Díky Bobraváci
Bobrovaci, vůbec se nebojte a IE napište! Je opravdu velmi ochotný a dobře mi poradil i u nepracovního plemene ;-) Bral v úvahu to, co jsem mu o těch mých primitivečcích napsala, opravdu mi moc pomohl.
No tak píši, jak jsme dopadli u p.Eichlera.Sice jsme u něj nebyli osobně,ale poradil mi formou e-mailu.Jeví se mi jako seriozní člověk,který ví o problémech psů hodně a myslím,že není důvod k obavám se na něj obrátit v případě nějakého problému v chování našich miláčků.
Já jsem sice jeho radu ještě nevyzkoušela,protože neznám nikoho,kdo by vlastnil plemeno pejska se kterým máme problém,a který by byl ochoten to s námi vyzkoušet.