Antiparazitika

Posláno: 11 květen 2010 11:30   [ Ignorovat ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  3
Registrovaný  05 04 2010

Zdravím všechny!

Obracím se na Vás s dotazem, má-li někdi “osobní” zkušenosti se spoty jiných než obecně známých výrobců:
- Frontline Combo Spot-on Dog L sol (výrobce Merial)
- Advantix Spot On (výrobce BAYER).
Konkrétně tyto produkty:
- Top spot on sol Dog (výrobce Bioveta)
- Duowin Contact spot on Dog sol (výrobce Virbac)

Při návštěvě veterináře nám byl “vnucen” právě Advantix. O existenci jiných preparátů ani zmínka (přitom FrontLine se krčil vzadu ve vitríně). Na letošní sezónu už jsme vybavení, ale proč nedát šanci i domácímu výrobci?

Děkuji za všechny názory.

Podpis 

Honza od Abigail

Posláno: 11 květen 2010 12:06   [ Ignorovat ]   [ # 1 ]
Líný pes
RankRank
Celkem příspěvků:  49
Registrovaný  29 01 2009

Osobně teď zkouším spíš přírodní přípravky abych nezatěžovala už tak dost zatíženou/zničenou imunitu feny…. bohužel přírodní přípravky (kapky, obojky na přírodní bázi, přírodní přípravky cdVet) mi příliš nefungují a bohužel nám nepomáhá ani dopování velkého množství vitaminu B proti klíšťatům a komárům. Teď i přesto budu zkušet další přírodní spot. 

Nejlepší zkušenost mám však s obojkem Scalibor, který však z výše uvedeného důvodu dávám jen psovi. Krom toho, že funguje na klíšťata a blechy, tak funguje úžasně i proti komárům. Pes komáry vyloženě přitahuje a je bez obojku stále samý hrbolek a popíchaný úplně všude. Letos (bydlíme blízko lužního lesa) nám dokonce nefungují(na nás ani na psy) ani repelenty. Na druhou stranu znám hodně lidí a není jich málo, komu se pesani při nasazení Scaliboru osypali….
Co se týká obojků jiných, tak Kiltix byl dost cítit a obojek zn. Beaphar (či tak nějak se to píše) nefungoval vůbec.

Jinak osobně se mi systém spotů nelíbí v tom smyslu, že se klíště klidně přisaje, ovšem až po přisátí se otráví, zdechne, upadne. Takže to moc nechrání před nákazou borelky. V tomto mi víc vyhovují obojky, jen je to, stejně jako spoty,  šílená chemie.
Z chemických spotů mám dobrou zkušenost s advantixem, frontlinem, ale nevyhovuje mě ten princip….no a pak samozřejmě je výborný stronghold, který jsme museli ve finále s fenou také 2x použít a byl drahý, ale skvělý. Ten je myslím i proti ostatním mrchám, když se člověk se psem chystá do zahraničí, je snad i proti srdečním červům….

Podpis 

http://www.anden-rr.webnode.cz

Posláno: 11 květen 2010 12:08   [ Ignorovat ]   [ # 2 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  23
Registrovaný  23 06 2009
bigfatjohn - 11 květen 2010 11:30

Zdravím všechny!

Obracím se na Vás s dotazem, má-li někdi “osobní” zkušenosti se spoty jiných než obecně známých výrobců:
Konkrétně tyto produkty:

Při návštěvě veterináře nám byl “vnucen” právě Advantix. O existenci jiných preparátů ani zmínka (přitom FrontLine se krčil vzadu ve vitríně). Na letošní sezónu už jsme vybavení, ale proč nedát šanci i domácímu výrobci?

Já Advantix Spot On vřele doporučuji. Mám s ním zkušenost už od loňska. Veterinář ho zřejmě doporučuje proto, že přípravek získal v nějakém testu nejvíc bodů ze všech antiparazitik. Působí opravdu jak na klíšťata, tak na komáry. Pokud se nějaké klíště přece jen zakouslo, tak v té samé velikosti umře, zaschne a odpadne grin S blechami jsme do styku nepřišli. Jediná nevýhoda je krátkodobost, to znamená jeden měsíc účinku. Ale je to docela logické. Ostatní dlouhodobější výrobky mají většinou vedlejší účinky, k vůli většímu množství účinné látky (u mých vipetek alergické reakce na krku a pod.). Frontline používala moje kamarádka se salukami a byl naprosto neúčinný !
Toť moje osobní zkušenost.

Podpis 

Hana a vipeti

Posláno: 11 květen 2010 12:40   [ Ignorovat ]   [ # 3 ]
Štěně
Rank
Registrovaný  05 04 2010
Puzzle - 11 květen 2010 12:06

..... Letos (bydlíme blízko lužního lesa) nám dokonce nefungují(na nás ani na psy) ani repelenty…..

Díky za názor. Musím se přiznat, že já jaksi těm přírodním věcem moc nevěřím. A obojek je pro nás dvounožce nepříliš praktický - zvlášť když jeho nositel tráví noc s páníčkem v jednom pelechu….

Z který strany obory bydlíte? Tipoval bych to tak na Lanžhot. O komárech víme své, v Břeclavi jich není zrovna taky málo!

Právě kvůli ochraně před komáry se Advantixu nebráním. Ale odpuzující účinek u tohoto preparátu je jenom 14 dnů.

Podpis 

Honza od Abigail

Posláno: 11 květen 2010 13:40   [ Ignorovat ]   [ # 4 ]
Zdatný pes
RankRankRank
Celkem příspěvků:  67
Registrovaný  21 02 2009

Zdravím všechny!

Konkrétně tyto produkty:

Zdravím,
tak my už třetím rokem používáme český Top spot a nemůžu na něj říct špatného slova.
Ale je pravda, že je to různé. Bavila jsem se s naším veterinářem a ten mi sám říkal, že každému zabírá něco jiného. Jediné, co je teda blbý, že účinek je měsíc, ale zase třeba na mých holkách fungoval delší dobu. Takže je to opravdu různé.
Obojky jsme loni zkoušely nějaké přírodní bez chemie a celkem bez výsledku, proto jsme se vrátila k Top spotu…
Takže asi tak wink

Posláno: 11 květen 2010 14:36   [ Ignorovat ]   [ # 5 ]
Líný pes
RankRank
Celkem příspěvků:  49
Registrovaný  29 01 2009

bigfatjohn :  [quote author=“bigfatjohn” date=“1273570851Z který strany obory bydlíte? Tipoval bych to tak na Lanžhot. O komárech víme své, v Břeclavi jich není zrovna taky málo!

No my bydlíme u lužního lesa Litoveského pomoraví, takže Olomoucko….zrovna včera si náš starosta v TV v hlavních zprávách stěžoval na situaci s komáry, doufám, že to brzy plošně postříkají, jak slibují (tak jako i v minulých letech).

Podpis 

http://www.anden-rr.webnode.cz

Posláno: 11 květen 2010 14:55   [ Ignorovat ]   [ # 6 ]
Štěně
Rank
Registrovaný  05 04 2010

Měli jsme tu zmámý a vzali je do parku v Lednici. Valili jsme oči, kolik jich tam bylo. A představa, že bych se měl vydat do obory (lužní prales na soutoku Dyje a Moravy) - z důvodu vlastních zkušeností v tuto roční dobu nedoporučuji. V minulých létech se stříkávalo i tam, ale letos už se nebude. Tosi tůristé (zejména pěšáci) užijí!

Podpis 

Honza od Abigail

Posláno: 11 květen 2010 15:06   [ Ignorovat ]   [ # 7 ]
Zdatný pes
RankRankRank
Celkem příspěvků:  51
Registrovaný  26 06 2009

Zdravím všechny!

Konkrétně tyto produkty:

my používáme Duowin už několik let a je super, blešky jsme neměli nikdy a klíště najdu vždy jen zaschlé. Jak si lokne, tak je po něm smile pokud jdeme na procházku do obzvlášť zamořeného území, tak ještě nastříkám podvozky sprejem, mám dojem, že je to taky ten Duowin. Frontline se nám moc neosvědčil, navíc je dražší. A obojky u nás taky nehrozí..

Podpis 

http://zderylovapanstvi.webnode.cz/

©2010 ČESKÝ PES CMS 1.4632s