8 z 8
8
Grand Prix Anubis

Posláno: 11 červen 2010 16:35   [ Ignorovat ]   [ # 106 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  225
Registrovaný  15 03 2009

Původne jsem nechtěla do této diskuze zashaovat, ale něco už je i na mě moc:
Paní Iveto K., nevím, jeslti jste vůbec někdy potkala psa plemene typu bull, ale působíte na mě dojmem někoho, kdo si o nich poslechl jen hysterické zprávy na TV nova. Např. ten vámi tolik zatracovaný pit je všestranně sportovně využitelné plemeno. Zkuste si o nich něco zjistit, než je začnete dávat za “odstrašující příklad”.

Ad nevraživost - já si s vlkodavem vyslechnu od chrtařů své, a to jsme FCI X. Ona ta nevraživost není jen chrt/nechrt. Je vždycky a všude. Mám ráda smíšené tréninky, kde se nám psoutpem času sešla spousta sparingů pro psa a lidiček na fajn povykládání pro nás… ale vzhledme k počtu psů a jinému stylu lovu - jsem pro chrty a nechrty oddělovat a hodnotit dle FCI skupin.

Podpis 

Nejlepší přátelé jsou jako psi- nakonec vás kousnou, když jim budete pořád ubližovat
http://www.wolfhound.estranky.cz

Posláno: 11 červen 2010 16:36   [ Ignorovat ]   [ # 107 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  152
Registrovaný  26 06 2009
Pokud vím tak teď o výjimku žádají francouští buldočci.

Já snad doufám, že buldočci žádají o vyjímku v náhubcích, ne v běhání na ovále rolleyes

Posláno: 11 červen 2010 16:46   [ Ignorovat ]   [ # 108 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  16
Registrovaný  07 06 2010

Pardon, já ty pitbuly dávám jen za příklad, prostě tím myslím psa, co je schopný ublížit většině jiných psů. Tohle už je opravdu jiná debata, ale jak už jsem psala, tak jeden skutečně pit se porval s ovčákem kamaráda a začal si opravdu pitbul. Jeden pitbul vylítl po mých psech a jen díky tomu, že se mu smekla huba po hladké srsti mé vipetky a k druhému výpadu už neměl šanci, dopadlo to dobře. V našem domě bydlí 4 pitbulové a jeden staford, všichni chodí venku navolno. 3 jsou v poho a dva, vždy když míjejí jiné psy, tak chodí po špičkách a jsou naježení. A když říkám páníčkům že prosím, aby si je vzali k noze, tak mi říkají že jsem histerická a že oni ještě nikdy nikomu neublížili a já nemám co jiného než odpovědět, že rozhodně nestojím o to, aby moji psi byli ti první (jejich páníčkovi je tak okolo 17let a psům 1 a 3 roky). aštěstí ti naši psi si žádných jiných psů ani nevšimnou. Ti psi opravdu sílu ublížit mají a patří do rukou zodpovědných lidí.

Posláno: 11 červen 2010 16:49   [ Ignorovat ]   [ # 109 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  15
Registrovaný  28 06 2009
Peťula - 11 červen 2010 16:36

Pokud vím tak teď o výjimku žádají francouští buldočci.

Já snad doufám, že buldočci žádají o vyjímku v náhubcích, ne v běhání na ovále rolleyes

Asi máte pravdu. Náhubky jsou pochopitelné. Nehledala jsem jakou konkrétní výjimku chtějí red face

Podpis 

http://www.ankan.cz/basp

Posláno: 11 červen 2010 16:54   [ Ignorovat ]   [ # 110 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  225
Registrovaný  15 03 2009

Neříkám, že nemají, ale vadí mi všeobecně “démonizování” plemen.
Taky znám agresivní ovčáky, dobrmany, rotvajlery… dokonce tady u nás byla agresivní vlkodavka, boxer a bůhví co ještě.  Všichni tito psi mají sílu a schopnosti ublížit většině jiných psů. A je to jen o majiteli. Kdybych si měla vzpomenout na všechna plemena, která jsme viděla začít rvačku, můžu asi začít opisovat kapesní atlas plemen psů. Bohužel, je to o situaci, majiteli a v neposlední řadě o vzájemných sympatiích samotných psů... Pokud si prostě nesednou, musí to majitelé hlídat, a že ne vždy zadaří je mi více než známo… A že jsou něktěří lidé nazodpovědní, nebo prostě a jednoduše buď blbí, nebo dacani je bohužel také smutný fakt.

Ale odbočujeme už od diskuze příliš.

Podpis 

Nejlepší přátelé jsou jako psi- nakonec vás kousnou, když jim budete pořád ubližovat
http://www.wolfhound.estranky.cz

Posláno: 11 červen 2010 17:10   [ Ignorovat ]   [ # 111 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  16
Registrovaný  07 06 2010

A navíc to “pitbuloidní” píšu nejvíc proto, aby se nebouřili krysaříci, šicky a podobně, protože u těch ostatních plemen opravdu není co hrotit.

Posláno: 11 červen 2010 21:12   [ Ignorovat ]   [ # 112 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  253
Registrovaný  21 02 2009

Paní Iveto, klidně napište i kousavé krysky, některé takové jsou a je to velmi dobře známo…proto s nimi chodím hodně mezi ostatní plemena, abychom to trochu ohladili…
A nejvíce pokousání mají na svědomí právě malá plemena- jezevčík vede na plné čáře..

Posláno: 12 červen 2010 09:52   [ Ignorovat ]   [ # 113 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  152
Registrovaný  26 06 2009
paradoxys - 11 červen 2010 21:12

Paní Iveto, klidně napište i kousavé krysky, některé takové jsou a je to velmi dobře známo…proto s nimi chodím hodně mezi ostatní plemena, abychom to trochu ohladili…
A nejvíce pokousání mají na svědomí právě malá plemena- jezevčík vede na plné čáře..

Asi to bylo spíš myšleno tak, že i kdyby coursing podněcoval lovecké pudy u Vašich psů, neukousnou nikomu ruku, narozdíl od jiných, kteří tu sílu prostě mají, je potřeba na to brát zřetel. Užívejte všichni hezkou sobotu smile

Posláno: 14 červen 2010 12:03   [ Ignorovat ]   [ # 114 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  2
Registrovaný  22 06 2009

Kopíruji z facebooku - trénink 19.6.2010 od 11 hod.:

Psí Dostihová Dráha Kolín - Tradiční trénink na dostihové dráze v Kolíně PRO VŠECHNA PLEMENA PSŮ. Zajímá vašeho 4nožce návnada?!? =;o)

Stránky dostihové dráhy: http://drahakolin.ic.cz/

8 z 8
8

©2010 ČESKÝ PES CMS 0.2003s RSS 2.0 Atom feed