1 z 2
1
tratě - délka, náročnost apod

Posláno: 01 září 2010 12:33   [ Ignorovat ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  773
Registrovaný  05 01 2009

reaguji na poslendní diskut. téma v Poháru města Litomyšl
Peťa má pravdu, je na to třeba jiná diskuse, pak už se tam nikdo k ničemu neprokouše

ráda takovou akci připravím, víte, že u mě je trať na prvním místě po všech cenách a pohárech, zázemí, praporcích a podobném

ale už jsem se setkala s názorem, proč dělám dlouhou a složitou trať, když se natahuje ručně a všichni se ztrácí...
takže lahůdky si nechávám na závod, kde je jisté, že bude natahování, na tréninku jsou jedinci co to ocení a jedinci co brblají, že už chtěli být doma, že nehodlají celou sobotu strávit na dráze

to už je pak třeba trénink nejen rozdělit na začátečníky a pokročilé ale i na jednoduché a supr složité smile

Posláno: 01 září 2010 12:36   [ Ignorovat ]   [ # 1 ]
Trhač
RankRankRank
Registrovaný  05 01 2009

ja teda osobne chci vyzkouset brankovy coursing, rikala jsem si na Honě na lišku, na ktery tedy stale neni vybrany termin smile

Posláno: 01 září 2010 15:33   [ Ignorovat ]   [ # 2 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  170
Registrovaný  18 09 2009

Jani, tak my bychom radši těžší tratě, ať si hošan nemyslí, že už všechno umí, když neumí vlastně nic ;-)

Podpis 

haf, shiba!
http://shibainu.cz/

Posláno: 01 září 2010 16:54   [ Ignorovat ]   [ # 3 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  253
Registrovaný  21 02 2009

Ač nikdo určitě nejásá, když se mu psisko ztratí na dráze, tak jsem určitě pro těžší tréninky. Pokud budou pořád běhat jednoduchá tratě, po rovince a bez záludností, nebudou si dávat pořádnýho bacha na střapec…
Když budou psi zvyklí už i z tréninků na to, že to může být těžké a že se taky můžou parádně ztratit, budou si dávat větší pozor- si aspoň myslím ( možná se třeba pletu- ale hlavní jsou podle mého pořádné tréninky)- můj názor.

Posláno: 01 září 2010 16:57   [ Ignorovat ]   [ # 4 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  225
Registrovaný  15 03 2009
Jana - 01 září 2010 12:33

reaguji na poslendní diskut. téma v Poháru města Litomyšl
Peťa má pravdu, je na to třeba jiná diskuse, pak už se tam nikdo k ničemu neprokouše

ráda takovou akci připravím, víte, že u mě je trať na prvním místě po všech cenách a pohárech, zázemí, praporcích a podobném

ale už jsem se setkala s názorem, proč dělám dlouhou a složitou trať, když se natahuje ručně a všichni se ztrácí...
takže lahůdky si nechávám na závod, kde je jisté, že bude natahování, na tréninku jsou jedinci co to ocení a jedinci co brblají, že už chtěli být doma, že nehodlají celou sobotu strávit na dráze

to už je pak třeba trénink nejen rozdělit na začátečníky a pokročilé ale i na jednoduché a supr složité smile

jani, vis dobre ze jsme brblali na treninku kde se zacinalo behat o dobre 1,5 hod pozdeji a sama jsi mela problem trat projit…. jinak nam to nikdy nevadilo wink

ad trat s prekazkama - jsem pro, pro vodu, pro skoky, pro vysokou travu… at se chlapec snazi

Podpis 

Nejlepší přátelé jsou jako psi- nakonec vás kousnou, když jim budete pořád ubližovat
http://www.wolfhound.estranky.cz

Posláno: 01 září 2010 17:53   [ Ignorovat ]   [ # 5 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  152
Registrovaný  26 06 2009

Jestli to nevadí, budu se snažit přispívat úvahami. V případě složitější trati a větší možnosti, že se psi prostě ztratí ... prošla jsem znovu řád ........ takové situace není třeba řešit ohodnocením Nedoběh, pouze snížením počtu bodů, z pohledu hodnocení je pak pouze riziko, že pes, který nedosáhne polovičního počtu bodů, nebude pokračovat v závodu, ale pokud bude lovit, neztratí střapec v první kladce, a nevzdá to bez hledání okamžitě, určitě se nad polovinu dostane.

Posláno: 02 září 2010 08:04   [ Ignorovat ]   [ # 6 ]
Zdatný pes
RankRankRank
Celkem příspěvků:  51
Registrovaný  26 06 2009

také jsme pro těžší tréningy.. těžko na cvičišti, lehko na bojišti cheese  Jistě to i pro psy bude daleko zábavnější a když se do propizic dá, že se jedná o extrémní podmínky, tak jistě pak nikdo nebude nic namítat, když si bude muset sám natáhnout nebo když se tréning protáhne.

Podpis 

http://zderylovapanstvi.webnode.cz/

Posláno: 02 září 2010 08:41   [ Ignorovat ]   [ # 7 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  152
Registrovaný  26 06 2009

Budete se asi zlobit, ale nesouhlasím, když zvýšit obtížnost, tak nejprve v rámci závodu.
Ten je vždy organizačně i z pohledu bezpečnosti mnohem lépe zajištěn. Trénink má omezený rozpočet a tím i možnosti, jak zajistit bezpečnost psů .................. z mého pohledu nic není důležitější. Možná záleží na představě, pokud máte na mysli začít s vložením jednoho břevna nebo proutěnky, či plachty do dlouhé rovinky, pak i trénink, ale pokud opravdu terénní trať s točením, kdy je třeba hlídat úhel na kladkách, výšky lanka, bezpečné doskoky, vzdálenosti překážek z pohledu viditelnosti psa, tedy hlavně více psů, pak už kvůli případnému problému či sporu, jedině v závodě!!!

Posláno: 02 září 2010 09:03   [ Ignorovat ]   [ # 8 ]
Zdatný pes
RankRankRank
Celkem příspěvků:  51
Registrovaný  26 06 2009
Peťula - 02 září 2010 08:41

Budete se asi zlobit, ale nesouhlasím, když zvýšit obtížnost, tak nejprve v rámci závodu.
Ten je vždy organizačně i z pohledu bezpečnosti mnohem lépe zajištěn. Trénink má omezený rozpočet a tím i možnosti, jak zajistit bezpečnost psů .................. z mého pohledu nic není důležitější. Možná záleží na představě, pokud máte na mysli začít s vložením jednoho břevna nebo proutěnky, či plachty do dlouhé rovinky, pak i trénink, ale pokud opravdu terénní trať s točením, kdy je třeba hlídat úhel na kladkách, výšky lanka, bezpečné doskoky, vzdálenosti překážek z pohledu viditelnosti psa, tedy hlavně více psů, pak už kvůli případnému problému či sporu, jedině v závodě!!!

já se určitě nezlobím wink  o organizaci a zajištění bezpečnosti moc tucha nemám, to bych nechala na zkušených. Nám je fuk, jestli závod nebo tréning, každopádně se na takové běhání těšíme a pokud bude potřeba, tak přiložíme ruku k dílu smile A pokud by se sem tam na tréningu objevila nějaká překážka, tak se taky zlobit nebudeme :D

Podpis 

http://zderylovapanstvi.webnode.cz/

Posláno: 02 září 2010 09:03   [ Ignorovat ]   [ # 9 ]
Trhač
RankRankRank
Registrovaný  21 02 2009

No já myslela spíše právě postupně přidávat- prvně nějakou tu malo proutěnou, pak třeba další, průběh mezi překážkami apod. Myslím, že trochu ztížení při tréninku by bylo jen dobré, ale radši bych názor odborníka…

Posláno: 02 září 2010 14:16   [ Ignorovat ]   [ # 10 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  206
Registrovaný  06 02 2009

Nedá mi to. Bylo by supr udělat závod se složitější tratí, ale myslím si, že to bude hodně náročné. To co bude pro psy s kouhoutkovou výškou nad 50 cm hračka bude pro ty menší neřešitelný problém. A když tu čtu některé připomínky (stížnosti některých majitelů)tak se obávám, že by se museli udělat snad 3 kategorie dle výšky pak dát dohormady plemena, kerá spolu můžou běhat . . . Tzn. několikrát přestavovat trať. No nevím nevím. Co se týká vodního příkopu tak to se mi zdá  v celku nereálné udělat jej ideální pro všechny, ale je to jen můj názor třeba to tak složité nebude.  wink

Posláno: 02 září 2010 14:58   [ Ignorovat ]   [ # 11 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  197
Registrovaný  04 05 2009

Určitě se něco najde a já si to také tak představuji, že co jedni přeskočí, jiní oběhnou. Hlavně, aby jim to zamotalo hlavičky a protáhlo kostřičky a hlavně trochu shodilo hřebínek. Ať taky poznají, jak to s tím zajícem může být. Kyž se do propozic napíše na rovinu o co se jedná, nemůže pak nikdo ani pípnout a jestli jo, tak bych to vůbec neřešila. Byl by to uzavřený závod pro zdatné akční psy, tak se tam jiní nemusí hlásit. Nepůjde o body, tak nemůže být ani stížnost na diskriminaci. Normálních coursingů je přes rok dostatek. Nebo ne? smile Musím říct, že mi tahle diskuse tak navnadila, že mi pomáhá zvládnout ten rychlý nástup podzimu. Je aspoň trochu na co se těšit. Třeba to nevyjde, ale představa je krásná wink

Posláno: 02 září 2010 16:00   [ Ignorovat ]   [ # 12 ]
Trhač
RankRankRank
Registrovaný  21 02 2009

Ad oliv257:

pro nás by byl jediný problém vysoká tráva- tam holt zapadnem až po uši, ale jinak proč ne?? Ať se s tím poperou, aspoň bych viděla, jestli to v těch makovičkách nemají vybrakovaný jak v obchodech mezi vánočníma svátkama… tongue wink

Posláno: 02 září 2010 16:39   [ Ignorovat ]   [ # 13 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  197
Registrovaný  04 05 2009

No jestli broučkům nevadí plavání, tak to budou mít naopak zpestřené další disciplínou LOL

Posláno: 02 září 2010 16:49   [ Ignorovat ]   [ # 14 ]
Trhač
RankRankRank
Registrovaný  21 02 2009

No to nevím, ony nikdy nějak moc neplavaly. Ale dá se to přeci i oběhnout a mě by tedy opravdu zajímalo, jak by to vyřešily…ale když vidí střapec, tak mi přijdou dost vygumované, takže předpokládám, že by skákaly před vodou cheese cheese a čekaly, jestli se nějakým zázrakem nepřenesou na druhou stranu. A stejně bych do toho šla.
Právě proto, že bych počítala s nedoběhem bych to raději brala jako trénink a šla jim ukázat že to jde zvládnout ( tu překážku), což ale na závodě nejde. A zase “peťula” má pravdu s tím, že finančně je takový trénink asi těžko proveditelný...ale já jsem stejně pro.

Posláno: 03 září 2010 11:52   [ Ignorovat ]   [ # 15 ]
Trhač
RankRankRank
Registrovaný  05 01 2009

parkury se dají připravit v Radkove Lhotě, překonávali jsme břevna, klickovalo se mezi parkury, obíhal velký val

trat zde není dlouhá, ale vzhledem k nárocnosti byli vzdycky vsichni pekne unaveni, kdo nebyl dal si treti beh

zvladli to i vipetici od Hanky Valentová, nejaké saluki, a stafbulici, RR byli krasne vypeceni svym nadbihanim

ovladac navijaku vzhledem k dalkovemu ovladani stal na valu

trava se tu sece parkrat za rok, maji to i na seno, ale protoze se tu delaji zavody tak, bývá udrzovaná

nájem za hubicku, jediny zadrhel je zazemi, neni zde obcerstveni, pokud nepostavime stanek, stejne tak WC - i kdyz se planuje a jiz na to majitel sehnal dotace

1 z 2
1

‹‹ Cena RHS      "Jedna paní povídala" ››
©2010 ČESKÝ PES CMS 0.1618s RSS 2.0 Atom feed