tak jak se běhalo v Bohumíně? Nebo je to tajné? Já jen že nikdo nechválí... mě bylo moc líto že jsem jet nemohla a zatím marně čekám na nadšení zúčastněných.
tak jak se běhalo v Bohumíně? Nebo je to tajné? Já jen že nikdo nechválí... mě bylo moc líto že jsem jet nemohla a zatím marně čekám na nadšení zúčastněných.
Já byla přihlášená, ale nějak mi to tentokrát nevyšlo, je mi to moc líto a taky čekám, jaké to bylo
Já za sebe můžu jen a jen chválit!! Bylo super, počasí vyšlo, trať byla slušná - však na fotkách uvidíte jak vypadá papillon po prúletu šťovíkovým křovím - ale to nám nevadilo !! Atmosféru každé akce dělají lidé a vždy a všude se najdou jedinci, kteří budou brblat, ale tady jich myslím, bylo jen pár a tak se za nás spokojené moc přimlouvám aby se konaly další takové skvělé tréningy !!
Moc děkuji Wami a všem z Bohumínských mokřin !!
Radka a papilloni Marestel http://www.papillon.estranky.cz
Mně se tam líbilo, i když jsme byli poprvé a tak nemáme s čím porovnávat. Akorat jsme tam prijeli z jiné strany, domorodec nám špatně poradil a kolona, co jela za námi, musela pořádný kus cesty couvat, za což se OMLOUVAME. ;-) Počasí se vydařilo a nakonec bylo i nejake to občerstvení Těším se na fotky všech a toho našeho zrzavého paka ;-) zvláště.
Leoni taktéž hlásí spokojenost. Brblat jsme nikoho neslyšeli, akorát tu paní, co jsem jí vjela do dvorka ale to už je můj úděl, že na každou akci přijedu přes pole a hvozdy
Nám se akce líbila a psiska si o střapečku nechávají zdát ještě teď ÷) Místo bylo vybrané dobře, dalo se krásně zaparkovat, občerstvení taky bylo..Trať mohla být samozřejmě delší, ale na druhou stranu bych litovala ty co natahují lanko ÷D
Jediné, co kazilo dojem byly velké prodlevy mezi běhy, způsobené natahováním lanka i organizací. Ale je pravda, že jsem zatím nezažila coursing, kde by to bylo jiné. Buď se to zdrží natahováním nebo velkým počtem psů.
Jen mě tak napadá, jestli by se to nedalo organizovat lépe .... Třeba vytvořit systém pořadníku podle toho, jak se kdo přihlásil a lidi upozornit, že mají přijet např. o hodinu/dvě později…když jsou např. v druhé polovině přihlašovací listiny. Nebo ať si vyberou ze dvou možných termínů od-do
Potom vzít ty, co přijeli a rozdělit je do měnších skupinek, kde se psi prostřídají a odběhnou si dva běhy bez větších (hodinu a víc) prodlev.
Ivo,
pauzy mezi běhy by měly být minimálně hodinu. Pravda u takto krátké tratě a dospělého psa by kratší pauza problém nebyla, ale pokud by byla natažena delší trať, je potřeba pauzy dodržovat.
Nám se teké bohumínské coursingování líbilo. A MOC!!!
Byli jsme poprvé a jsme nadšení. Chválím realizační team za celkovou organizaci a za pomoc s natahováním střapce na trať!!!!
Také jsem nikoho neslyšela brblat .... Příště brblaly vynecháme, co vy na to?
Mně to čekání taky nevadilo :o) i trať jsem si natáhla (v prvním běhu) tak už aspoň vím jak na to a příště nebudu trapošit až to po mně někde budou chtít. Hlavně se těším, až si to s Eďasem zase vyzkoušíme
...jsem opravdu moc ráda, že se vám střapečkování líbilo…
Z organizačního hlediska mám pár nápadů, jak to příště vyzkoušet “lépe a radostněji”. Ovšem čekání se prostě nevyhnete, jednak z hlediska wellfare psa, druhak natahování trati prostě vždycky toho času spolkne dost.
K dojezdu - no, já sama čučela jak puk, že spousta aut přijela z úplně jiné strany, než jsem čekala, ale byla jsem následně poučena, že GPS jaksi nezvládá stavbu dálnice a všechny tak táhla přes Šunychl z druhé strany… ale dojeli jste, Peťulka navigovala, co mohla… příště trefíte lépe
Ze strany koňáků jsme byli přijati i v tomto množství dosti pozitivně, takže prý příště můžem zas.
Já i Peťa a Peťa z Bohumínské mokřiny jsme se shodli, že s drobnými organizačními změnami to ještě zkusíme, jeden termín do zimy je v jednání...
...a já jdu dělat na fotkách.
Menší skupinky moc reálné nejsou, už vzhledem k nutné prodlevě z řádu mezi jednotlivými běhy psa, jak psala výše Annie.
Druhá věc jsou sparingové, jen pár psů má domluveného sparinga. Při menších trénincích se mi většinou sešli psi tak, že nakonec polovina běžela samotná. Tudíž trénink se stejně protáhl a spousta pesanů si to více užije právě v párovém lovu.
Pak musíte brát vpotaz osobu, která neustále dělá přejímku a sestavuje nové skupinky.
Vzhledem k tomu, že jsem pár tréninků dělala v jedné osobě, opravdu to nejde
No a neposlední věc je, něco se zašmodrchá nebo porouchá a najednou se trénink cca o půl hodiny posune, což na coursingu není žádný čas při zklamání techniky a najednou máte celé rozplánování tu a tam.
Coursing je prostě uvolněná sportovní disciplína pro majitele a psa. Tak to přednáším začátečníkům. Pejsek si zaběhá, majitel se projde při natahování, tudíž i vidí co vše jeho pes musel uběhnout a kama vlastně běžel a nakonec se s ním jde projít a pokecá si s ostatními pejskaři během čekání na další kolo.
Své o trpělivosti a čekání ví majitelé ze závodů, kdy je čekání hoooodně dlouhé. A na dráze jste třeba i 12 hodin.
Takže doufám, že organizátoři s nervy vydřží a Ostraváci nebudou mít coursing daleko
Mně to čekání nevadilo a ten dojezd byl přesně podle zmatkující navigace, až na toho domorodce co nás poslal po první cestě doprava, místo po druhé, chudáci co se hnali za mnou pak museli skoro 500 metrů couvat ... bože já je obdivuji, protože kdybych couvala já, tak skončím v tom potoce hnedle vedle.