Vážení a milí příznivci coursingu,ještě mám na srdci pár věcí... V dnešní době se velmi obtížně shání pozemky k uspořádání takových akcí jako je ta naše. V krátkosti můžu říct,že vyjednat prostory není cesta jednoduchá,stojí spoustu úsilí,volného času,projetých kilometrů a nikoho z majitelů moc nezajímá že chceme se psama běhat… Vy,jako účastníci tréninku tyto věci neřešíte ani nemusíte,protože si odběháte a víc vás to nemusí zajímat,je to věc organizátora… Jenže každý,kdo něco pronajme,tak zajisté chce,aby se věc,v našem případě louka,vrátila do původního stavu,v jakém jsme si ji půjčili. Proto opakuji a žádám vás o jediné. Chovejte se tak,abychom i nadále mohli v těchto místech běhat! Tím mám na mysli to,aby jste zbytečně nevjížděli autama na travnatou plochu (ostatně jako všude) a svá auta parkovali tak,aby ostatní mohla po cestě projet a nevyjížděly se na louce koleje.
Druhá věc která mě vadí je,že někteří bezohlední páníčci nechávají svými čtyřnohými miláčky očůrávat cizí věci jako je stan,auto,přívěs! Vážení,jak by se to líbilo vám?! Už vůbec nechápu,a to mě doopravdy vytočílo,když při uklízení věcí cestou k autu šlápnu do exkrementu! Pytel s odpadky byl dokonce posranej tak,že po naložení na přívěs jsem smrděl jako prase! Může se stát že pes dostane průjem,ale aby to majitel neuklidil?!! Od páté hodiny ranní jsem na nohách aby bylo vše včas nachystané a klapalo jak má,aby jste byli všichni spokoleni. Sám potom odjíždím špinavej a smradlavej od psích výkalů!
Vážení nezodpovědní páníčci,takto ne!Od příště to bude jinak!
Ve stanu,kde se bude provádět přejímka nebude možný vstup se psem a pokud někdo z nás uvidí venčícího psa a pánečka že si po něm neuklidí,tak jednoduše běhat nebude! Tato povinost se samozřejmě týká i vedlejších prostor,na kterých se neběhá. Přes silnici je KK Líšeň a ti v těchto prostorách provádějí nácvik stop,zkoušky atd. Navíc nás mají jako na dlani,takže stačí aby někdo viděl,že po našich psech neuklízíme,tak končíme!
Doufám že si tento příspěvek přečte co nejvíce lidí a ti neuklízeči si to vezmou k srdci,abychom nedopadli jako v jezdeckém areálu Tuřany Dvorska.
Vím že většina z vás s uklízením po psu nemá problém,ale pokud kdekoliv budeme běhat,toto pravidlo musí dodržovat úplně všichni!
Toť vše co jsem vám chtěl,a budu se těšit na příštím běhání.