1 z 2
1
trénink nad Velkou Klajdovkou 22.1.

Posláno: 19 leden 2012 21:37   [ Ignorovat ]
Zdatný pes
RankRankRank
Celkem příspěvků:  121
Registrovaný  31 10 2010

Ahoj, připomínám řidičům, nevjíždějte zbytečně na louku a parkujte podél cesty tak, aby ostatní mohli projet. Jinak jako vždy uklízejte po svých pejscích, ať po nás nezůstane nepořádek. Dík. Milan

Podpis 

http://www.malimit.wbs.cz

Posláno: 21 leden 2012 02:02   [ Ignorovat ]   [ # 1 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  13
Registrovaný  19 10 2011

Zdravím,měl bych dotaz.Jeden běh stojí 75 kc OK,ale prostě nám něják uniká se známejma,proč i párovka stojí 75 kc za kazdyho psa,trat krátká-dlouhá taky 75 kc,rovinka kolik 30m pro štěne kolik taky 75?to si nejsem jist,proč nejsou nějáký rozdíly vlastně?
Díky

Posláno: 21 leden 2012 12:32   [ Ignorovat ]   [ # 2 ]
Trhač
RankRankRank
Celkem příspěvků:  773
Registrovaný  05 01 2009

Zdravím Vás, co se týče cen za tréninky, cena je stanovena pro klasický coursingový běh, tedy běh v páru nanejvýše v trojběhu (je-li lichý počet psů v plemeni).

Co se týče sólo běhů, není pro ně jiná cena, z několika důvodů:
- chceme, aby se pes naučil pořádně nafixovat na střapec a běhal sólo běhy co nejdéle, předejde se možným útokům při běhu
- jsou přihlášeni psi, kteří nemájí vhodného sparinga
- jsou přihlášeni psi, kteří jsou při běhu konfliktní

Vyšší cena startovného za sólový běh povede k tomu, že šetřílkové budou chtít běhat hned v párech, neovlivníte, že dotyčnému nepřijde vhodný sparing a pustíte psy úplně nevhodné k sobě. Dále, mohli byste navyšovat počet psů na startu, aby jste ušetřili a nakonec mi poběží 6 ridgebacků, kterým se sekne střapec a servou se na druhé straně louky.

Stejně tak jako na závodě je jednotná cena pro celý závod a hold neovlivníte, že poběží v trojběhu 3 basenjíci a pak sólově 1 podengo.

Párové běhy jsou pro psa zajímavější, mnohem více do lovu dá a spolupracuje s druhým psem. Sólové běhy jsou důležité i v průběhu sezóny, každý jednou začne fixlovat a hodně si nadbíhat.

Pokud se týče délky trasy:
Nerozlišujeme jakou pes běží trať. Většinou se psovi - často začátečníkovi na krátké trati věnujeme více než psovi na trati dlouhé, který to bleskem oběhne, není potřeba zastavovat, škubat, zkoušet vázat kožky apod.

Vždy mě překvapí někdo, kdo se cítí ochuzen, když běží kratší trať. Vše byste měli stanovit dle potřeb psa. Pokud je po rekonvalescenci, je hodně mladý nebo jde o mohutné plemeno, nepřetěžujte ho.

Navíc není v naší moci rozlišovat ještě ceny. Počet psů stanovujeme tak, aby jsme pokryli pronájem, výdaje na motorku či čtyřkolku apod. A je víceméně jedno jaké tratě postavíme, změna ve výdajích je zanedbatelná. Nemůžu přihlášky sledovat a přidávat podle toho, jaké tratě majitelé budou chtít, aby finance vyšly.

Většinou se staví jedna trať a pes běží nebo neběží. Protože nám jde o to, aby se pejskům běhání líbilo, nebyli ochuzeni chrti, kteří se potřebují pořádně protáhnout a na druhou stranu jsme neštvali třeba buldočky na kilometrové trati, postavíme různé kompromisy.

Co se týče štěňat, většinou jde o domluvu. Štěně se bere na trénink hlavně, aby se podívalo, socializovalo, seznámilo se s klidným čekáním na start apod. Nyní jsou tréninky po malém počtu a tudíž se dá vše v klidu domluvit s organizátorem, že si kůžičku vyzkoušíte a domů si vemete kus střapce. Spousta účastníků i do poznámky píše, že bere psa na trénink a štěndo na zkoušku.

Systém funguje v celé ČR nebo tedy aspoň v klubech, které znám, které dělají ofiko akce.

Posláno: 21 leden 2012 14:30   [ Ignorovat ]   [ # 3 ]
Štěně
Rank
Registrovaný  19 10 2011

nechcu rejpat ... jen me to zajímalo

Posláno: 21 leden 2012 19:24   [ Ignorovat ]   [ # 4 ]
Trhač
RankRankRank
Registrovaný  05 01 2009

No jestli Vám něco přijde jako “kec” tak bohužel. Naše sdružení má určitá pravidla a podle těch bude běhat byť jde o oficiální akci, tedy akci s rozhodčím nebo bez něj, tedy trénink.

Ad sparingové, v 15ti psech vlastníte-li jednoho psa je malá pravděpodobnost, že budete mít sparinga. Existují málopočetná plemena. Připomíná mi to licenční trénink v Medlánkách, kde jsem v poledne neměla snad jediný párový běh. A i když jsou na akci stejní psi, kolikrát se nesnesou a raději každému natáhneme solo trať.

Máme dráhy, na kterých se nedá postavit dlouhá trať, staví se zde sice technická, náročná ne tak na fyzičku, ale na obratnost psa. To co na metrech ušetříte, to Vám zase znepříjemní velký počet kladek, horší natahování, přesné táhnutí návnady apod.

Na malé trati často běhají pejsci začátečníci, pomalejší psi, psi kteří nemají až takovou fixaci na střapec a odradí je návnada táhnoucí se rychle. Zde se často stává, že se návnada zastavuje a pes se táhne “po kouskách” aby si několikrát zakousl. Běh je mnohdy pomalejší než klasický párový na dlouhé trati. Pes si střapec chytne, táhne jej pryč, někde přeškubne, zamotá v navijáku, když to obsluha nečeká. Nevím, ale mám natáháno hodně tréninků a opravdu ideální pro obsluhu je rychlý pes s náhubkem, běžící poctivě po trase.

Nicméně ať se Vám to líbí nebo ne, výbor na tento rok schválil stejné ceny jako loni a nebude je měnit. Pokud jde o štěňata, jak jsem psala, zde je vždy prostor k domluvě. Jinak osobně až tak nedoporučuji běhání štěňat. Klasicky pustím štěně mezi běhy, že si majitel sám natáhne rovinku, kterou uzná za vhodnou a určitě neplatí plnou cenu. Ale to je třeba se s organizátorem domluvit.

Posláno: 21 leden 2012 20:03   [ Ignorovat ]   [ # 5 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  24
Registrovaný  03 11 2010

Jani, je to tam, jak je cvičák KO Zetoru?

Posláno: 21 leden 2012 20:03   [ Ignorovat ]   [ # 6 ]
Štěně
Rank
Registrovaný  19 10 2011

smazal jsem to z respektu k nějáké osobe,tak SZ

Posláno: 21 leden 2012 21:57   [ Ignorovat ]   [ # 7 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  7
Registrovaný  17 02 2009

Ahoj, předpokládám, že i v Brně stále sněží. Bude se zítra běhat? Raději sem asi kouknout i ráno, jestli se akce neodvolá, že?

Posláno: 21 leden 2012 22:04   [ Ignorovat ]   [ # 8 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  8
Registrovaný  25 11 2011

Taky by mě zajímalo jak zítra? U nás za poslední hodinu připadlo dalších 15cm sněhu, tak už nyní se děsím jak to bude vypadat ráno.

Posláno: 21 leden 2012 22:33   [ Ignorovat ]   [ # 9 ]
Trhač
RankRankRank
Registrovaný  05 01 2009

JJ koukněte ráno, případně cinkněte Milanovi. Myslím, že bude chtít běhat na sněhu, ten se počasím nedá odbít smile

jinak není to na cvičáku Zetoru - pojedete z Líšně kolem Klajdovky směrem na Ochoz a cca po 2km bude vidět na pravé straně vjezd na polní cestu k louce, kde stojí auta a je natažena trať.

Posláno: 21 leden 2012 23:01   [ Ignorovat ]   [ # 10 ]
Štěně
Rank
Celkem příspěvků:  8
Registrovaný  25 11 2011

Tak OK, u nás by mi na louce zapadli i leoni, tak doufám, že v Brně je sněhu méně:o))))

Posláno: 21 leden 2012 23:47   [ Ignorovat ]   [ # 11 ]
Zdatný pes
RankRankRank
Registrovaný  31 10 2010

Ahoj,tak už jsem doma, koukám na Petrovy příspěvky, nestačím se divit a raději to nebudu ani komentovat…
Takže venku je zhruba 10 cm. sněhu, teplota má být lehce nad nulou, sněžit ani pršet by už nemělo. Věci mám nachystané, tak se zítra uvidíme   wink .
Budeme se na vás těšit.  Milan

Podpis 

Posláno: 22 leden 2012 00:04   [ Ignorovat ]   [ # 12 ]
Štěně
Rank
Registrovaný  19 10 2011

To je zas ale celkem smutný,že raději nebuděš ani komentovat.Ostaně jako minule,neberu to zle a myslím,že i mezi lidma co maj ruzný názory a pohledy nemusí být nějáka nevraživost já se třeba na něco slušně zeptal a Jana alespoň odpověděla a pak jsme to dořešily ve zprávě.Když to ty nikdy nic neřešíš.Nevím co se ti na příspěvcích nelíbilo?

Posláno: 22 leden 2012 01:18   [ Ignorovat ]   [ # 13 ]
Zdatný pes
RankRankRank
Registrovaný  31 10 2010

Petříčku, byl jsem od rána do večera v práci, pak jsem jel vyvenčit a nakrmit psa, nachystat všechny věci na zítřejší, teda už na dnešní trénink, a na tvé dotazy ti jasně odpověděla Jana, tudiž nemám nejmenší chuť ani náladu se v tuto dobu zaobírat tvým již zodpovězeným dotazem. To ovšem neznamená, že si o tom nemůžeme spolu promluvit na jakémkoli tréninku. Ahoj.

Podpis 

Posláno: 22 leden 2012 09:35   [ Ignorovat ]   [ # 14 ]
Zdatný pes
RankRankRank
Celkem příspěvků:  65
Registrovaný  25 07 2010

Tak třeba zrovna já patřím mezi ty, kteří si většinou hledají sparingpartnery na místě, naháčků totiž zas až tak moc neběhá, dále, když jsem byla v prosinci na tréninku v Soběšicích i s 4 měsíčním naháčkem, zaplatila jsem pouze za Diega a po domluvě mi natáhli i krátkou trať pro mimino a času to zabralo za dva Diegovi běhy, protože se musela navazovat kůžička a taky, než se mimino chytne a doběhne a tak, při druhém Diegově běhu se mi zamotal do lanka a taky mi byla znovu natažena krátká trať, jestli po tom karambolu neztratil zájem a bude lovit, což teda neztratil ani v nejmenším grin. Takže za cenu dvou běhů jsem měla v podstatě běhy 4. Domluvili jsme se, vyšli mi vstříc a všechno bylo v poho. Osobně si myslím, že by jsme si měli spíše vážit lidí, co ve volném čase připravují pro nás tyhle akce, mrznou, nebo jsou zase uvaření a ne přemýšlet, proč něco stojí o 40 korun víc.  wink

Podpis 

Míša
“nahý je krásný”
http://www.diperue.webnode.cz
http://www.bastiencederikon.webnode.cz

Posláno: 22 leden 2012 14:38   [ Ignorovat ]   [ # 15 ]
Zdatný pes
RankRankRank
Celkem příspěvků:  56
Registrovaný  25 05 2009

Milane a holky “navijacnice a organizatorky”,
moc dekujeme za krasne pobehanicko. My jsme jako vzdy spokojeni nejen s cenou, ale take s milym, vstricnym a hlavne individualnim pristupem. Z pohledu naseho psa, jsou tato behani “k nezaplaceni” - ted lezi stastna, utahana a take uz najedena na postylce a jen spokojene odfukuje.
Tesime se na dalsi akci!
Ajova

1 z 2
1

©2010 ČESKÝ PES CMS 0.1864s RSS 2.0 Atom feed